welkom       over ons        cultureel erfgoed      boeken      grafisch ontwerp     fotografie      contact

Duurzaam denken en doen volgens Bart Jan Krouwel, Jacqueline Cramer, Herman Wijffels, Sharon Dijksma en vele anderen.

Energietransitie, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, duurzaamheid: je hoort niet anders meer en je kunt er niet meer omheen. Niet als overheid, niet als bedrijf en niet als burger. Maar hoe is dat zo gekomen? Wat is er de afgelopen 40 jaar gedaan en bereikt op dit gebied? Hoe ontwikkelde duurzaamheid zich in Nederland en wie hebben daar aan bijgedragen? Wat was hun drijfveer? Hun visie?

In dit boek delen meer dan 20 duurzame denkers en doeners hun ervaringen en visie op 40 jaar duurzaamheid in Nederland. Lees alles over duurzaam denken en doen in bankieren, landbouw en zorg.

Een geschiedenisboek waarin het ‘waarom’ en het ‘hoe’ centraal staan.

Lees de achterflaptekst Duurzaam denken en doen volgens Bart Jan Krouwel, Herman Wijffels, Jacqueline Cramer, Sharon Dijksma en vele anderen. Bart Jan Krouwel was in 1980 een van de twee eerste directeuren van Triodos Bank. Hij heeft een stempel gezet op de ontwikkeling van duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in Nederland. Hij stond als pionier aan de wieg van enkele grote veranderingen in onder meer het bank- en verzekeringswezen, de gezondheidszorg en de (zorg-) landbouw. Voor dit boek heeft Bart Jan meer dan twintig mensen, met wie hij heeft samengewerkt en die hij bewondert, uitgenodigd om te reflecteren op hun kijk op duurzaamheid. Zij vertellen hoe ze hebben gestreden voor een meer duurzame samenleving. Dit boek gaat over verantwoordelijkheid nemen in het zorgen voor elkaar en de aarde en over ethisch verantwoord handelen. Het beschrijft kleine successen die uiteindelijk een groot verschil kunnen maken. En hoe je, als je wilt, altijd een omweg vindt om iets onmogelijks mogelijk te maken. 

download de flyer                  download een inkijkexemplaar

hard cover, 270 pagina’s, € 20,00

Bestelinfo:
U kunt dit boek in iedere (online) boekhandel in Nederland bestellen voor € 20,00.

Als u het boek online bestelt, bevelen wij u van harte aan om te bestellen via Youbedo.com.

U kunt dan ongeveer 10 procent van uw aankoopbedrag aan een goed doel naar uw eigen keuze doneren.

De netto opbrengst van dit boek wordt gedoneerd aan Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg. U kunt dit doel extra steunen door dit fonds te kiezen bij aankoop van uw boeken via Youbedo.com.

Persexemplaren, interviews en meer informatie:
Marina Laméris 035 5772741 / marina@tasten.nl